Остават броени дни до началото на фестивала за постиженията на българската реклама ФАРА, който започва на 10-ти септември в Албена.
Кои са най-добрите ще стане ясно на 13-ти септември, когато е официалната церемония по награждаването.
Всички, които имат отношение и интерес към развитието на  рекламния бизнес у нас могат да се запознаят с участващите проекти в конкурса, както на презентациите отворени за публика, така и от изложбата, която ще се състои от 10-ти до 13-ти септември в рамките на фестивала.
Идеята на организаторите е да отварят все по-широко вратите на ФАРА, така че форумът освен преглед на постиженията в рекламата  да се превърне и в място за обмяна на мнения между хората от рекламния бизнес и клиентите, поредица от официални и неформални срещи, по време на които да се разменят идеи, обсъждат стратегии и да се отправят взаимни професионални предизвикателства. 
Специален гост на фестивала ще бъде германецът Фолкер Враге. Едно от най-големите имена в световния рекламен бизнес, „виновник“ за превръщането на Ogilvy Германия в най-креативната агенция за директен маркетинг в страната. След Ogilvy следват години възход в кариерата в Leo Burnett  и Saatchi & Saatchi като Фолкер Враге разширява дейността си и в други полета на  рекламата. Бил е съдия в Кан за Canne Lions, Art Directors Club, Golden Drum, New York Festival, Cristal Festival и John Caples Awards. От над 15 години е учител и оратор. Преподава в няколко университета и академии в Германия и Швейцария и е бил лектор на различни фестивали, сред които Golden Drum, международните рекламни фестивали в Прага и Киев. Работил е за марки като Coca Cola, McDonald’s, IBM, Marlboro, Volkswagen, Levi’s, Ariel, Logitech, Turkish Airlines. “Креативността идва от това да обичаш нещо, а любовта е крехка. Креативността има нужда от правилната екосистема. Има нужда от отдаване, доверие и откритост“, казва Враге, който е готов да сподели рецептите си за успех, както по време на официалната лекция в рамките на фестивала, така и на далеч по-неформални срещи.
Презентация на живо ще представи творческият директор на Noble Graphics България Марсел Леви, част от сложния свят на българската реклама повече от 15 години. Лекцията му “Как да напуснем рекламния бизнес веднъж завинаги” ще бъде посветена на перспективите пред комуникационния свят, за промените, които настъпват в него, за това, че добрите неща ще бъдат все по-малко реклама и все повече общуване.
Силен акцент в програмата е видео записът на една от най-забележителните лекции в Кан през 2013 на култовия музикант Лу Рийд. Участниците в ФАРА  ще могат да чуят размислите му за връзката между музиката и креативността. Американският майстор, който влиза в Залата на славата на рокендрола през 1996 г., е един от основателите на легендарната The Velvet Underground. Той е признат за един от най-добрите композитори в историята и се смята, че е един от творците най-силно повлияли върху съвременната рок музика.
На 12-ти септември ще се проведе отворена дискусия на тема „Видео рекламата – много екрани и формати, стари навици и подходи. Търсим посоката!“, в която ще се включат рекламисти и рекламодатели.
ФАРА 2014 – ръкавицата е хвърлена за всички, за които рекламният бизнес е част от професионалното им ДНК и които вярват, че доброто побеждава!