След дългогодишно телевизионно присъствие емблематичните водещи на „Сблъсък” Иван и Андрей отстъпват ринга на нов арбитър в култовото предаване. Кой ще бъде той, ще стане ясно след вот на зрителите. Те ще могат да определят своя фаворит в онлайн гласуване, а посоченото от публиката лице ще заеме позицията на водещ в предаването за постоянно. Сред претендентите за титуляр са познатото лице от трети рунд на ринга, „мъжът в черно” – Иво Танев , победителят от първия сезон на КЪРТИЦАТА Любомир Жечев, радио-водещият Краси Москов и оперният певец Юлиан Константинов.

Кандидат-водещите ще имат възможност да спечелят сърцето на българския зрител, след като в рамките на два поредни уикенда всеки от тях води по едно издание на предаването. Надпреварата стартира на 28 декември и приключва на 5 януари. Още на 11 януари, за постоянно на телевизионния ринг ще се качи избраникът на публиката.

Във финалното издание на „Сблъсък”, в което водещи ще са Иван и Андрей, на 22 декември ще гостуват четиримата претенденти за постоянното място на ринга. Какво очакват от нестандартния кастинг, ще използват ли стратегии, удари под кръста и други трикове, с които да спечелят зрителския вот, ще стане ясно в последния неделен „Сблъсък” с продължителност един футболен мач, точно в 10:30, само по TV7.

В съботния „Сблъсък” на 28 декември на ринга се изправя радио журналистът Краси Москов. През 2004 Москов стартира кариерата си в спортната редакция на Дарик радио, а след 2 години става един от емблематичните гласове на Z-Rock. Като телевизионен водещ дебютира с развлекателното предаване „5400” по TV7, а след това и в забавното предаване с политически нюанси „Срещу новините”. Темата на „Сблъсък” с водещ Краси Москов е: „Заздравява ли връзката еднократната изневяра?”.

Въпреки че около Любомир Жечев се разшумя, след като спечели мащабното риалити КЪРТИЦАТА, за победителя телевизията не е непозната територия. Баскетболистът е бакалавър по журналистика, завършил в СУ „Св. Климент Охридски”, и е практикувал като спортен репортер и водещ. В нестандартната надпревара зрителите ще видят Любо като водещ на „Сблъсък” в неделя на 29 декември, когато темата е „За и против живота на кредит?”.

На 4-ти януари на мястото на Иван и Андрей ще застане острието на „Сблъсък” Иво Танев. За разлика от  останалите кандидат-водещи, Танев плува в свои води, защото от известно време влиза в ролята на „мъжът в черно” в трети рунд на „Сблъсък”. Като титуляр Танев ще предизвика страните в яростен двубой на тема: „Мит ли е, че сме талантлива нация?”. Зрителите познават Иво като водещ на играта „Треска за злато”, но не е тайна, че шоуменът има ценз за оперно пеене. През 90-те години, талантът издава не един албум и е познат на телевизионните зрители като чест гост-коментатор в различни предавания.

На 5 януари на ринга се качва оперният певец Юлиан Константинов. Братът на волейболната ни легенда Пламен Константинов има блестяща оперна кариера, а публиката го познава като шумния и ексцентричен капитан на един от отборите в играта „Аз обичам България”. Нееднократно е бил участник в „Сблъсък”, където винаги яростно и убедено защитава позицията си. В ролята си на водещ, Константинов ще се превърне в арбитър по вечната тема „Възпитателно средство ли са шамарите?”.