"Искат да му вземат банката. Откакто е отишъл в чужбина, не ми е е обаждал. Искам да вляза в банката да видя какво е. Никога не съм я виждала", това каза пред bTV майката на издирвания Цветан Василев.

Тота Василева сподели, че пенсията й е 340 лева. Повече обаче така и не й трябвали, тъй като никога не била богата, а парите й били нужни, за да преживява. Разказва, че Цветан понякога й давал 200-300 лева, за да си купи дърва, но други пари от него не искала. Тя сподели, че съжалява хората, които имат пари в КТБ и вече са ги изгубили.

"Синът ми не е може в никакъв случай да е замесен в опит за убийство. Той се страхува, затова не си идва в България. И аз му казвам да не се връща. Може да го видя в годината веднъж, но да знам, че е добре. На никого не пожелавам да живее с такава тревога, каквато имам аз сега", споделя през сълзи майката.

Цветан Василев споделял като син преди години с майка си. В последно време обаче престанал.

"Централната банка направи тази щуротия. Идвали в моята къща, правена 1950 г. Какво търсят? Синът ми е роден в нея през 1959 г. Но къщата е на баща му", разгневи се Тота Василева.