СЕМ няма никакво намерение да спира каквито и да е песни от българския ефир, коментира Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии (СЕМ) във връзка с песента „Видимо доволни”, заради която се извършва проверка в рамките на надзора по конкретни сигнали за конкретни предавания. Става дума за  „критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социално развитие на децата".

„Става въпрос за едно недоразумение в публичното пространство. Работи се по-конкретни сигнали от граждани, които са ни сезирали. Двама жалбоподатели са адресирали към СЕМ възмущение от използването на въпросната песен „Видимо доволни”, в предаване на музикална телевизия”, коментира Стоянова.

Тя обясни, че водеща на музикално предаване поздравява деца, според сигнала, на възраст между 12 – 13 година, които желаят да поздравят свои съученици. Водещата избира песента „Видимо доволни”.

„Въпросът е доколко е редно и отговорно въпросните деца да бъдат поздравени с песен със спорно съдържание”, каза тя. Мария Стоянова обясни практиката в други страни като даде за пример САЩ, където изпълнителите правят по две версии на своите проекти. В Русия в това отношение правилата са по-строги, където е приет закон за това да не се използват нецензурни думи в ефир.

„В България се следва по-либерално виждане за творческата креативност. В нашата страна сякаш съвсем изгубихме връзката с ценностите. Очевидно и публиката е чувствителна относно това. Нямам никакви правомощия като член на СЕМ, както и желание - смея да говоря и от името на моите колеги, да спирам каквато и да е песен от българския ефир. Оказва се, че публиката е изключително строг съдник”, добави Мария Стоянова.