Любовта на българските фенове към вечните рокаджии от Скорпиънс се оказа споделена. "България, още те обичаме" - с тези думи вокалистът на легендите Клаус Майне се обърна към хилядната публика, изпълнила зала "Арена Армеец" в края на едно от най-емлематичните изпълнения на групата - "Still loving you", предаде БГНЕС.

Загърнат с българското знаме, Клаус извика силно "Still loving you, Bulgaria", което взриви над 10 000 души, дошли от цялата страна да видят рок динозаврите. България още веднъж стана свидетел на уникално шоу, на каквото само "Scorpions" са способни. Те и този път заведоха верните си почитатели много далеч, на едно място, в което има повече надежда, повече любов и в което най-хубавото предстои.

Шоуто на Скорпиънс започна с половин час закъснение, но пък повече от силно - с парчето от новия им албум Sting in The Tail. След първото парче Клаус започна диалога с публиката с лежерното "Как сте, София?" на Клаус, което предизвика мощен рев на одобрение, а множество ръце се вдигнаха във въздуха и останаха там до края на великото шоу.

65-годишният китарист Рудолф Шенкер още от пъравата песен се раздаваше на сцената като тийнейджър, докато колегата му Матиас Ябс поддържаше контакта с публиката от първите редици. На другия край на сцената овациите събираше полякът Павел "Бейби" Мончивода със своята бас китара. Български знамена полетяха към музикантите, които декорираха с тях сцената и своите инструменти.

Прозвучаха незабравимите акорди на "The Zoo", а малко след това се чу и много отчетливото "Благодаря" на Клаус и момчетата от бандата. Eдин от най-емоционалните моменти беше изпълнението на Send Me An Angel, в което с цяло гърло се включи публиката. Непосредствено след това той буквално подлуди публиката с безкрайната си енергия и с дръм солото "Kottak Attack", което завърши с посланието на вечерта, изписано на гърба на барабаниста: "Rock and roll forever" .

Кулминацията на концерта бяха песните, запечатани в паметта на няколко различни поколения "Wind of change" и "Rock you like a hurricane". През цялата вечер ясно си личеше, че Scorpions" се забавляваха искрено на сцената изпълнявайки своите неостаряващи хитове.

Бандата сложи финалната точка с Rock You Like a Hurricane и за пореден път показа, че "скорпионите" още жилят и не са за пенсия.