Новият сезон за сутрешното предаване на Нова телевизия „Събуди се” ще започне на 6 септември – с удължено време, нови рубрики и лица. Водещата Мирослава Иванова ще буди зрителите за важните теми на деня всяка събота и неделя, вече от 7.00 до 10.00 ч. Към екипа на „Събуди се” ще се присъедини Диана Найденова, която ще има своя рубрика – „Карай направо”. В характерния за нея стил, без заобикалки, тя ще проследява хода на предизборната кампания и ще предизвиква кандидатите за власт по необичаен начин – като ги качи в автомобила си и кара направо, с директни и ясни въпроси. От 10.00 до 11.00 ч., щафетата ще поема Люба Кулезич, съобщиха от Нова телевизия.

На 6-и септември Нова официално ще даде старт и на предизборните дебати. Всяка събота до старта на предизборната кампания водещите лица на Нова ще провеждат тематични дебати с представители на основните политически сили.

В първия уикенд на септември своето завръщане ще направят и форматите на продуцентска къща Телеман – предаването за ничийте съдби „Ничия земя” и трите часа безкомпромисни разговори и истории на Сашо Диков в Дикoff. Уикендът 6-7 септември ще отбележи и новия час на обедната емисия на Новините на Нова – от понеделник до неделя, най-важните събития в обедните часове зрителите ще могат да гледат от 12.00 ч.

Предавания & риалити формати

На 8 септември есенният сезон ще започне и за най-успешното женско предаване – „На кафе”. Същият ден своето завръщане в ефира на медията ще направи и кулинарният тандем Лора и Стоян – всеки делничен ден, веднага след „На кафе”, от 11.30 ч., кулинарното предаване „Бон Апети” ще има своите 30 вкусни минути. На 9 септември, 9 часа вечерта, започва третият сезон на X Factor – със специален двоен епизод, който ще ни срещне с първите кандидати за слава. Най-новите музикални таланти ще имат свое запазено място всяка вторник и сряда вечер. На 14 септември, с нови гости и видео дневници, ще се завърне и предаването на Ани Салич – „Извън новините”.

15 септември, точно в 20.00 ч., са датата и часът, в които врати ще отвори най-вълнуващата и провокативна къща – образцовият дом на VIP Brother. Всеки делничен ден от 20.00 ч. предаването ще провокира със своята безпрецедентна концепция, вдъхновена от темата за социализма. През септември, праймтаймът на Нова ще предложи и епизоди на документалното риалити „Съдби на кръстопът”.

Накрая, но не на последно място – уикенд вечерите през септември ще следват духа на една от най-касовите филмови поредици – Джеймс Бонд. „Казино Роял”, „Спектър на утехата” и премиерата на „Координати: Скайфол” са заглавията, които ще пренасят зрителите в света на Агент 007.