Непознат досега в България бизнес проект стартира от Русе на 1 септември, научи “Утро”. Създадената от местни предприемачи фирма “Пратките” ще бъде първият по рода си у нас брокер на куриерски услуги. В офисите й, първият от който отваря врати на партера в “Мол Русе” в понеделник, клиентите ще могат да се възползват от офертите на 8 куриерски фирми: “D&D Express”, “DHL”, “Експресо”, “In Time”, “Лео експрес”, “Рапидо”, “Тип Топ куриер” и “Urgent”.
Основателите на “Пратките” - познатите в Русе предприемачи Димитър Димитров, Иван Иванов, Стефан Стефанов и Светлозар Димитров, са убедени в успеха на проекта, защото той има положителен ефект както за представените в него куриерски компании, така и за техните клиенти. Освен в Русе до 3 месеца ще отворят офиси и в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен. Всички ще бъдат в молове и големи търговски комплекси, което ще осигури достъп на клиентите до тях до 22 часа вечерта, включително в събота и неделя.
“Пратките” не са куриер. Те са спестени пари, време и повече удобство”. Няма да се налага да бягате в обедната почивка или да бързате в почивния си ден до офиса на вашия куриер, защото вашата пратка ще ви очаква и даже няма да се притеснявате за това, къде да паркирате, за да си я вземете или изпратите друга. Клиентите ще могат да съчетаят получаването или изпращането на куриерски пратки с всички останали неща, които обикновено правим в мола - пазаруване, развлечения и т.н., сподели директор “Маркетинг и продажби” на стартиращата компания Димитър Димитров.