Българският ансамбъл е в отлични позиции за медал в художествената гимнастика на младежките олимпийски игри в Нанджин. Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, София Рангелова и Габриела Стефанова изиграха отлично съчетанията си и влизат с втори резултат във финала.

Българките отстъпиха единствено на руския ансамбъл – със 0.300 точки в изпълнението с бухалки и с 0.150 т. с обръчи. Крайното 29.650 т. за Русия и 29.200 т. за България показва, че двата състава са далеч пред останалите, тъй като третият – Узбекистан изостана на 24.700 т.

За финала се класира още и казахстанският отбор с 23.300 т., докато Канада и Египет отпаднаха.

В индивидуалната надпревара Катерина Маринова остана първа резерва за финала. В квалификациите тя се нареди девета след изиграването на всички съчетания. Най-доброто й класиране бе на обръч – осма, на топка и лента бе 9-а, а на бухалки – 11-а. С общ резултат 51.550 т. Маринова остана първа резерва за финала, тъй като е само на едно място след първите осем, които продължат напред. Квалификацията спечели рускинята Ирина Аненкова със сбор от 58,950 точки. Втора е Лаура Цен (САЩ) с 57,375 точки, а трета - Мария Трубач (Беларус) с 56,850 точки.

Двете финални ротации на ансамблите са насрочени в 14 ч. българско време за утре, сряда, последния ден на младежката олимпиада. Преди това от 9.30 ч. българско време Душко Михайлов Благовестов ще срещне в директен спор за златото в кат. 56 кг кубинския боксьор Ибанес Диас.

А 45 минути по-късно в кат. 81 кг световният шампион за младежи Благой Найденов ще се бие за олимпийска титла срещу Вадим Казаков от Казахстан.