29-годишен смолянчанин пострада при скално катерене. Христо Тумбев паднал от височина около 4 метра в района на параклис "Св. Пантелеймон", по пътя от Смолян за Пампорово.

Пострадалият е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ – Смолян, с опасност за живота. Има гръдна травма, счупени ребра - в двете гръдни половини, белодробна контузия, разкъсване на черен дроб и жлъчка, съобщиха от интензивното отделение в болницата.

Христо е много добър алпинист, разказват негови познати. Момчето е наясно с екстремните спортове и не може да става въпрос за аматьорско изпълнение. Това, което се е случило е нещастен инцидент. Скалата, на която била закачена осигуровката на катерача, се е откъснала и паднала, а с нея заедно и Христо. За късмет на момчето, камъните не са се стоварили върху него. Христо е член на клуба по скално катерене. Зимата дава уроци по сноуборд. В края на юли момчето си взело и невеста. Днес негови приятели, сноубордисти и катерачи, се събират да дарят кръв за своя приятел.

"Христо е много кораво момче, вярваме, че ще издържи и на това изпитание", каза негов приятел. Информацията е на Дарик радио.