Русия възнамерява да изпрати още един конвой с помощи за Източна Украйна в "следващите няколко дни", каза министърът на външните работи Сергей Лавров, предаде Би Би Си.

Москва е информирала Киев за намерението си да изпрати втори хуманитарен конвой до контролираните от сепаратисти части на Източна Украйна. „Надяваме се вторият конвой да бъде изпратен през следващите няколко дни", каза Лавров на пресконференция. Той добави, че съответстваща дипломатическа нота е изпратена в Киев в неделя.

Вторият руски хуманитарен конвой се планира да мине по маршрута на първия, заяви Лавров.

"Изпратихме вчера официална нота в министерството на външните работи на Украйна, в която информираме за нашите намерения да подготвим още един конвой с хуманитарна помощ. Приложили сме подробен списък с номенклатурата и количеството на товарите, които се планира да бъдат изпратени. В нотата изразяваме надежда за честно сътрудничество с украинските власти в съгласуването на всички необходими формалности. Надяваме се, че предвид получения вече опит няма да отнеме толкова време, както бе в случая с първия", добави министърът.