За всички, които се чудят дали селфи модата ще бъде изместена някога, имаме лоша новина. Селфи манията само ще се разраства и усъвършенства. Най-интересната иновация, която се очаква да залее феновете на емблематичното селфи вече е автопортрет, който чрез компютър прави малко триизмерно пластмасово бюстче на желаещия, пише Daily Mail.

Тук вече нямате нужда от снимка със смартфона, мераклията за обемното селфи трябва да се подложи на ръчен скенер - устройство, приличащо на правоъгълна ръкохватка. С него се запечатват контурите на субекта в ЗD. Получената информация отива в компютър, който от своя страна задейства триизмерен принтер. 3D удоволствието ще ви струва 50 британски лири.

И докато при традиционното селфи не се налага да чакате за резултат а, "статуйното" отнема много повече време - цели 10 часа. Но чакането си струва, защото 12-сантиметрово бюстче като резултат, изобразяващо лицето и раменете на сканирания човек, се отличава с невероятен реализъм.

Иновацията е дело на компанията на известен британски милионер и предприемач. Принтирането на неговите "сканирани" селфита все още е бавен процес, но това ще се промени много бързо. "В началото и паметта на компютрите беше незначителна, но с времето се разви експоненциално", коментира предприемачът.