Британската полиция заяви, че смята по-късно днес да оповести своите заключения по тезата, която се яви това лято, че принцеса Даяна е убита от елитните спец части SAS.

Според телевизия "Скай нюз" няма никакви убедителни доказателства в подкрепа на тази теза. "Скотланд ярд" получи на 16 август 2013 г. сведения за смъртта на принцеса Даяна и Доди ал Файед, съобщи британската полиция в комюнике. В средата на август полицията заяви, че разглежда наскоро получените информации за тяхната смърт, но не даде повече подробности.

Много британски медии тогава обявиха, че една от тези информации е била, че SAS (Special Air Services) /британските командоси/ са отговорни за смъртта на принцеса Даяна. Според "Дейли телеграф"тези информации са се появили в хода на разследването и процеса срещу Дани Найтингел, снайперист от британските спецчасти SAS. Той бе признат за виновен за незаконно притежание на оръжие. "Полицията анализира тези информации, за да оцени тяхното значение и достоверност. Този анализ е направен. Помощник комисар Марк Рауни изготви доклад, се казва в съобщение на "Скотланд Ярд", без да се дават никакви подробности за това какви са заключенията.

Според "Скай Нюз", която твърди, че се сдобила с едно от писмата, изпратени от полицията до съответните засегнати страни, докладът заключава, че няма никакво достоверно доказателство, че войник на SAS може да е убил Даяна. "Скотланд Ярд" ще направи изявлението си по-късно днес.