Овладяна е ситуацията след падналия проливен дъжд в село Каменово, съобщи за Фокус кметът Валя Пенева. Тя обясни, че още вчера за час пожарни екипи са изтеглили водата от наводнените мазета и е било освободено движението по залетия участък от пътя между Разград и Кубрат. Отсечката е била непроходима за час - час и половина, докато спре дъждът и се оттече водата.

Хората масово се оплакват от протекли покриви. В пет къщи в най-ниската зона на селото са наводнени мазета, като вода е навлязла в избите и на жилища в по-високата част на населеното място. Извършен е оглед на засегнатите имоти, щетите са описани в протоколи, обясни Валя Пенева. Тя уточни, че в основната си част местните жители нямат застраховки, едва два-три имота имат такава полица.

Водата от продължилия около 2 часа проливен дъжд вчера, се събира от ниви и ниски участъци и през дере се оттича през селото, заяви Пенева. "Съществува канал, който по принцип обира тези води, но той не е успял да поеме огромното количество вода. Пороят е залял къщите в най- ниската зона и част от пътя и се е оттекъл към местната река. Подобна ситуация са преживели хората в Каменово и преди 5-6 години", обясни кметът на селото.