Вътрешният министър Йордан Бакалов заяви, че е наясно с изборните измами и ще направи всичко възможно да предотврати купуването на електората. "Имаме първия сигнал за купуване на изборни гласове. Имаме информация, няма да кажа подробности", заяви в студиото на Нова телевизия вътрешният министър Йордан Бакалов.
На неколкократно повторения въпрос: "Коя партия иска да купува гласове в София сега?", Бакалов любезно, но твърдо отказа да отговори. "Има си оперативни методи и способи, дадени са инструктициите, хората си работят. На 6 октомври ще стане ясно коя партия ще купува софийски гласове. С цялата сила и мощ на министерството гарантирам провеждането на честни избори", каза Бакалов.

Бившият депутат и настоящ вътрешен министър обясни, че е добре запознат с методите на изборна измама. "Кметовете на определени политически сили минават и определят "толкова кубика дърва", други се превръщат в таксиметрови служби, без да са такива. Някои правят кастинг, а след това се оказва, че трябва да работиш за определена политическа сила. Аз самият съм правил 20 години избори, ясни са ми тези неща, макар да не сме ползвали тези методи ", разказа Бакалов.

"Ясни са ми нещата, известни са ми в голямата си част, остава да ги реализираме", каза министърът и на няколко пъти повтори израза, че няма "Два петъка служба", което трябва да значи, че е новобранец в министерския кабинет на столичната улица "Шести септември".

Той отрече да знае за финансиране на продължилите една година улични протести. "Не е идвал сигнал за финансиране на протеста "ДАНС with me", каза Бакалов. "Полицаите са били различни по различно време. Официално няма данни за финансиране на протеста. Ако е имало някаква разработка, може да е другаде", каза Бакалов.

Относно своите ангажименти към служебното правителство известният експерт по сигурност заяви: "Лично президентът Плевнелиев ме е поканил в това правителство, не съм представител и на политическата сила там. Който ме познава, знае, че сам си вземам решенията", допълни Бакалов.