Министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова назначи за главен изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Станислав Дочев, съобщиха от министерството.

Дочев има дългогодишен опит в сферата на логистиката, а от 2010 г. работи в държавното дружество. Заемал е поста заместник-изпълнителен директор на "Български пощи", а в периода 05.2012 – 02.2014 г. е бил директор на "Специализирано поделение" EMS/BULPOST, което отговаря за куриерските услуги.

Той е завършил испанска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и има придобита магистърска степен по външна търговия и право в Института за следдипломна квалификация към УНСС. Владее испански, английски и руски език.

С друга заповед на министър Николина Ангелкова, Николай Найденов е включен в състава на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Той заема мястото на Анелия Крушкова. Николай Найденов е юрист, като последователно е работил в Министерството на правосъдието, Министерството на вътрешните работи и "Информационно обслужване" АД. В периода 2013 – 2014 г. е заместник-председател на борда на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Завършил е право в Академията на МВР. Има две магистратури – "Финансов и банков мениджмънт", придобита в Института за следдипломна квалификация към УНСС и "Управление и развитие на човешките ресурси" – в Нов български университет. Владее английски и руски език.