Страхотен скандал е станал на плажа във варненския квартал „Аспарухово". Пиян спасител на около 50 години пошляпал по дупето преминаващо покрай него 6-годишно момиченце, съобщиха пред Агенция Днес + очевидци на грозната гледка. Инцидентът се разиграл около 15 часа, а възмутените родители на детето веднага подали жалба в полицията. В момента майката и бащата на момиченцето са в 4 РУП - Варна, където дават показания.
Преди да отидат в полицейското управление, родителите се оплакали пред ръководителя на спасителите на плажа в „Аспарухово". Той им отвърнал в прав текст: „Имате проблем с емоциите, овладейте ги, за да не Ви изгоня от плажа", сопнал се ръководителят.
След взета проба се оказало, че провинилият се спасител е бил на работното си място след употреба на алкохол от 2,5 промила, научи Днес + от свои източници. Родителите на детето потърсили сметка и на спасителя, който опипал дъщеря им, но той им отвърнал: „Аз така си ги пошляпвам децата".
В края на миналия месец се появиха снимки от плажа в кв. „Аспарухово", на които се вижда, че единият от спасителите надига жадно чаша с бира още преди обяд при вдигнат червен флаг. Родителите на потърпевшото дете също коментирали на плажа, че миналата седмица посетели ивицата в „Аспарухово" и засекли единият от спасителите да употребява алкохол в работно време.