Жените се чувстват по комфортно да правят секс за една нощ, когато са на почивка, показва ново проучване, цитирано от "Дейли Мейл".

Изследване, направено в Университета в Илинойс, САЩ предполага, че пътуването дава на жените "алтернативно чувство за реалност ... като същевременно минимизира възприятията за риск и дългосрочни последствия".

Участничките в проучването, които имат рискови сексуални контакти, споделят пред учените, че

искат "да се почувстват като мъж".

Лиза Бердичевски, асистент в катедра отдих, спорт и туризъм, интервюира 13 американки на 18 и над 18-годишни за едно проучване и 21 израелки на възраст между 23 и 56 години за друго.

Тя работи съвместно с Хедъ Гибсън от университета във Флорида и Янив Пориа от университета "Бен Гурион" в Израел. "Някои туристически преживявания предлагат уникален социален контекст, който често е много по-различен от всекидневния живот", казва д-р Бердичевски.

Според нея

подобно поведение крие комплексни рискове, особено при секс без предпазни средства,

така че по внимателното разглеждане на това поведение би било от полза.
"Някои научават урок: как да отказват, как да имат повече власт над ситуацията, как гласът им да се чува или как да настояват за контрацепция", казва още тя.
Според ръководителката на проучването трябва основно да се преразгледа максимата за Града на греха, че "Всичко, което се случва в Лас Вегас, си остава в Лас Вегас".