Няма никакви съмнения, че Бойко Борисов ще остане лидер на ГЕРБ. Това заяви пред бТВ Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ.

Цветанов заяви, че още, когато Искра Фидосова напусна ГЕРБ са обсъждали Цецка Цачева да поеме работата в парламентарната група. "Аз съм зает с много пътувания и съм ангажиран с ходене по страната", заяви заместникът на Борисов, въпреки че само преди дни лидерът на ГЕРБ заяви в парламента, че Цветанов отива на втора линия, "защото е зает заради многото дела срещу него, по които трябва да ходи да се защитава".

"Бихте ли ми казали за всички процеси в държавата да не съм виновен аз", попита Цветанов в отговор на твърденията на напусналите партията Светлин Танчев и Георги Марков, че именно той е причината да го сторят.

"През всичките 7 години от учредяването на ПП ГЕРБ съм бил в най-много структури в страната. Не бих казал, че тези две напускания могат да повлияят на партията. Танчев, въпреки, че е вече втори мандат депутат, едва вчера бе първото му медийно участие", каза Цветанов. " Всички, които са гласували за партия ГЕРБ, са гласували и за тях, защото са били част от партията. Нека видим сега като не са в ГЕРБ, кой ще гласува за тях", обяви зам.предсседателят на партията. "Последните 6 месеца съм приятно впечатлен от активната роля на депутатите. В началото имаше лека скованост, хората се притесняваха да излизат на трибуната на НС. Оказа се, че нашите хора са добри оратори", добави той.

Цветанов повтори, че за Георги Марков, "имало номинации на местните структури от община Свищов и предложението за него дошло от Велико Търново. Ние сме се стремели да има представителност от всички големи общини. Не съм знаел, че има разследване срещу Марков, когато беше издигнат за кандидат депутат. Структурите във Велико Търново се застъпиха за Марков и затова го издигнахме", каза още той.

Въпреки, че в момента, в който Цветанов е бил вътрешен министър, той не е знаел, че Марков е бил проверяван. "За мен по-важното е да се върви в действителните теми на страната, а не да се затваряме в проблема с тези няколко човека. Някой в момента говори ли какво става с изкупуването на тютюна. Бях в Сатовча и там хората не могат да си продадат тютюна. При ГЕРБ те са го продавали за 7-8 лв., а в момента има риска да го могат да го продадат за 3 лв.", опита да обясни Цветанов. Но вчера от анализа в Гоцеделчевската структура разбрал, че ГЕРБ има добре сложени структури, които работели.