Служебното правителство не е правителство на ГЕРБ. Това е поредната опорна точка на другарите социалисти. Това заяви доскорошната русенска депутатка Десислава Атанасова, спрягана за едно от челните места в листата на ГЕРБ за вота на 5 октомври.

"Залязваща партия да говори за реваншизъм и да коментира назначенията на служебното правителство най-малко е несериозно и прилича на сценка за подготвената самодейност", каза Атанасова.

Според нея БСП трябва да се съсредоточи върху собствените си партийни проблеми и подредбата на листите. "Хора, които довчера подкрепяха безумните назначения на кабинета "Орешарски", зам.-министри за един ден, хора без всякакво образование, представящи дипломни от университети, в които не са стъпвали, в момента да правят коментари за реваншизъм, е недопустимо", подчерта Атанасова.

Тя съобщи, че листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни ще бъдат представени през следващата седмица.

Станислав Иванов каза, че БСП трябва да обърне внимание на своите проблеми, а да не хули останалите. Той подчерта, че по времето на управлението на Пламен Орешарски са били спрени пари по оперативните програми.

"Екипът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури беше подменен на 50% и срещу членска карта бяха назначени хора на ДПС", заяви Иванов и добави, че 100 души са били уволнени от Държавен фонд "Земеделие" и това е довело до неподписването на близо 2000 договора. Не е избран и сертифициращ орган.