41-годишната жена, която пострада тежко при пропадането на асансьор в София, вече е в съзнание, съобщава БНР.

През вчерашния ден лекарите от болница "Света Анна" са направили 2 операции на жената - на гръбначния стълб и на единия крак.
Жената е добре, тя е в ранен следоперативен период.

Събудена е, адекватна е, ориентирана е за собствена личност, за време и за място, съобщи медицинският директор на болницата д-р Николай Добрев.

"Дългосрочни прогнози, естествено, не можем да правим в момента. Оттук нататък на жената й предстои да премине острия следоперативен период и след това ще правим по-дългосрочни прогнози и начин на поведение", добави д-р Добрев.
При инцидента с асансьора убиец от 19 август 46-годишна жена почина, а нейната спътничка пострада сериозно при пропадане на асансьор в София.

Това стана в 12-етажен блок на „Цариградско шосе“, между хотел „Плиска“ и Четвърти километър.
По-късно стана ясно, че отговорните фирми за падналия асансьор са две – ТПК "Витоша лифт", която е извършила ремонта, и "НБ лифт контрол", която е трябвало да осъществи надзор за това дали ремонтът е осъществен според всички правила.

Срещу фирмата има 15 сигнала от началото на годината и образувани производства. Оказва се, че Агенцията по метрология е с вързани ръце, а фирмите могат да бъдат наказани с глоба от 200 до 500 лева.