Никога не съм мислила да убивам бебето си. Аз само го нахраних, гушнах го и го притиснах по-силно към рамото си. А то умряло. Нищо не съм му направила! Невинна съм! Думите са на 33-годишната Юлияна Илинова от град Сопот, която беше осъдена на 8 година затвор по обвинение за умишлено убийство на новороденото си момиченца. Сега жената е на свобода срещу 5000 лева.
Делото срещу нея се гледаше по съкратената процедура, тъй като тя обяви, че но оспорва събраните доказателства, съобщава "Труд".

"Юлияна призна събраните факти, но не и вина. Майка е на две деца, за които се грижи добре. Смутена е. Болезнено и тежко преживява и понася наказанието", обяснява адвокатът й Хари Харалампиев.

Той твърди, че Юлияна по непредпазливост е задушила бебето, а съдът прецени, че му е посегнала умишлено.

Бебето не било желано от нея, защото не е заченато от съпруга й, а от мъж, с когото имала връзка. Това става ясно при разследването.

Детето бе погребано преди да навърши година и половина. Смъртта му е мистерия за близките на Юлияна в Сопот. Те смятали, че тя живее щастливо с родителите си, съпруга си и двете си деца.

До последния момент никои не е знаел, че чака трето дете. Когато Юлияна разбрала, че е бременна, тя отишла при лекар, за да маха. Медикът обаче отказал, защото имало риск за здравето й.

По време на разследването е разпитан мъжът, когото Юлияна посочила за баща на детето. Той обаче отрекъл да е имал връзка с майката.