Андреа Бочели ще пристигне за концерта си в София с екип от 150 души – мениджъри, асистенти и техници. Най-обичаният тенор в света ще кацне на Летище София с частен самолет късно вечерта на 30 август – ден преди грандиозното събитие на стадион “Българска армия”. Маестрото ще пристигне в нашата столица с директен полет от Краков (Полша) веднага след концерта си същата вечер там.

Бочели ще отседне със семейството си в петзвезден VIP-апартамент, който беше избран по-рано. Едно от специалните му изисквания е да има стая за репетиране със специфично електрическо пиано, което ще бъде докарано от Германия. Друго пиано, този път за гримьорната на звездата на стадиона, в момента пътува към София от Англия.

Маестро Бочели е на специална диета с различни ястия за всеки ден от седмицата. В неделя менюто му включва пилешко, риба, плодове и зеленчуци. Сред по-специфичните изисквания е гримьорната му да бъде оборудвана с овлажнители за въздух, които да поддържат определена температура.

Концертът на Андреа Бочели на 31 август ще бъде едно от най-грандиозните събития в страната ни за последните десет години. Продукцията е по-голяма дори от шоуто на Metallica преди години. 150 тона оборудване, звук, осветление и видео ще бъдат вкарани на стадион “Българска армия” в Борисовата градина с 20 камиона.

Изграждането на сцената започна още в сряда (20 август) – точно десет дни преди събитието. Техниката ще осигури перфектно качество на звука и визията по време на концерта за 18-те хиляди зрители. Сценaта е проектирана с два метра по-дълбока, за да побере всички музиканти – над 130 души от Оркестъра и Хора на Класик ФМ.

Специално за звука ще бъдат изградени четири кули, за да може от всяко място на стадиона да се чува еднакво и кристално чисто. Допълнително е направено всичко възможно, за да има чудесна видимост към сцената – ще има една огромна видео стена и две странични, на които всички зрители ще виждат всичко, което се случва в детайли. Самата сцена е с впечатляващи размери – цели 70 метра, заедно с колоните, стените и 24-метров покрив, и е напълно съизмерима с тези на най-големите поп и рок звезди.

Преди дни организаторите от European Event Service пуснаха в продажба допълнителни 1700 билета, от които 200 VIP, които също няма да бъдат достатъчни, за да задоволят огромния интерес към събитието от страна на родната публика. Шест ценови категории вече са напълно изчерпани, от другите остават минимални количества.

Последните останали бройки могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на http://www.eventim.bg/bg/bileti/andrea-bocelli-sofia-bulgarian-army-stadium-674342/performance.html и http://andreabocelli.com/tickets.