Софийският градски съд пусна главната счетоводителка на КТБ Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова с мярка "подписка". Мярката на Димова бе променена от домашен арест в подписка, а на Борислава Тренева-Кючукова мярката бе променена от най-тежката "задържане под стража" на "подписка".

По казуса с КТБ бяха задържани четирима души - главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която вече е пусната от ареста с мярка за неотклонение "подписка", Борислава Тренева-Кючукова, Орлин Русев, който е под гаранция от 10 хил. лв. и Мария Димова.

Главният счетоводител Мария Димова и изпълнителният директор на банката Орлин Русев бяха извикани на 18 август в столичното следствие, за да им бъдат прецизирани обвиненията. Николай Рангелов, който защитава Димова, обясни, че няма промяна в обвиненията за нея и зам.-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова, че са подпомогнали присвояването на 206 млн. лв. от КТБ.

Парите са присвоени от внезапно освободената от ареста главна касиерка Маргарита Петрова и изпълнителния директор Русев по поръчка на задочно обвинения и издирван чрез шенгенската информационна система Цветан Василев.

Николай Рангелов коментира, че е научил от медиите, че Петрова е на свобода и предположи това, което беше коментирано неофициално още предната седмица - че тя най-вероятно е оказала съдействие на разследващите. Адвокатът на Русев Янко Янков пък заяви, че не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач, Кючукова, остава в ареста.

Наблюдаващият прокурор Иван Гешев каза, че Петрова е на свобода, защото е отпаднала опасността да извърши друго престъпление.