Нагли крадци системно обират трудноподвижен човек и то почти пред очите му. Ужасяващата история е от станалото нарицателно за битовите кражби врачанско село Малорад, съобщи Нова ТВ.

Жертвата на апашите е бивш офицер от Българската армия. Човекът е подлаган на системен тормоз от престъпна банда, която по няколко пъти на месец обира дома му.

Крадците разбиват вратите през нощта, докато трудноподвижният човек стои заключен в една от стаите и слуша, без да може да направи нищо.

Само за последния месец къщата е обирана 4 пъти - тоест по веднъж на седмица.

Вътре е влизано многократно - разбивано и крадено. Според местните мъжът е съхранил живота си, благодарение на това, че се е скривал в една от стаите. Там чувал как се чука и разбива, но не смеел да издаде и звук заради страха от физическа саморазправа.

В един от случаите наглите бандити напълнили седем чувала с метални предмети, но ги оставили в двора, докато намерят с какво да ги отнесат. Възрастният мъж извикал полиция, но служителите на реда му обяснили, че щом вещите са в двора, не може да се говори за кражба и престъпление няма.