За момента няма заподозрени за убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков. Разследващите работят основно по две версии – врагове или неуредени бизнес отношения.
Разпитвани са хора от близкото му обкръжение, както и негови бизнеспартньори. От техните показания става ясно, че той не е бил заплашван, не се е оплаквал от проблеми, съобщи в свой репортаж "Нова телевизия". Става ясно, че той е бил следен, всичко е било планирано - не е имало неработеща камера в дома му.

Хората в града описват Семков като добър човек, но отказват да коментират повече за застреляния бизнесмен. Финансовото му състояние също ще бъде разследвано.

Има публикация през 2012 г., че е бил участвал в схеми и е бил като феодал в Лютаково. Справка в търговския регистър показва, че управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб „Балкан Ботевград”, държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково. Хората в Литаково обаче не потвърждават на този етап, че той е деребействал в района.

„Изключително качествен човек. Неприятно ми е, че се правят внушения за Литаково. Ходеше без охрана и без оръжие. Никакво притеснение не усетих в гласа му. Последният път, когато се чухме, говорихме за лов”, обясни за „Здравей, България” бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който е и близък приятел на Семков. Политикът познава Семков и ловува с него от 15 години.