Задържаният на 9 юли Кирил Рашков бе преместен от следствения арест в Пловдив в затворническата болница в София с разрешение на Окръжна прокуратура.

Рашков се чувствал зле, отпаднал, оплаквал се от болки в сърцето. Очаква се да остане в болницата поне до началото на септември.

БГНЕС припомня, че при зрелищен арест пред сградата на хотела му в центъра на Пловдив, Кирил Рашков бе задържан и почти веднага откаран в болницата. Там се гледа мярката му за задържане, по-късно бе преместен в ареста. На този етап обвинението срещу него е за намерен половин килограм живак.

След ареста на Кирил Рашков, сякаш нож преряза оживената работа по ремонта на хотела му в центъра на Пловдив. Дотогава там имаше много работници, внасяха се материали, сградата се подготвяше да приеме за постоянно жителство фамилията на циганския цар. Оттогава вратата е заключена, а няколко отворени прозореца на последния етаж си останаха в същото положение и след бурните валежи, които се изляха в този период.

Докато продължи ремонтът, членове на фамилията успяха да влязат в конфликт със съседи, а самият Кирил Рашков се нахвърли буквално върху двама журналисти, дошли да отразят инцидента.

Само преди дни населението на село Труд бе силно развълнувано от новината, че хора от Рашковата фамилия оглеждат четири имота в селото, за да се настанят там. Кметът на селото се върна от отпуска, за да разбере какво се случва, но на този етап не е потвърдено нито намерението на Рашкови да купуват, нито на продавачите на имоти да правят сделки с тях.