Израел съобщи, че е убил командващия военното крило на палестинското ислямистко движение Хамас Мохамед Деиф, предаде ДПА, като се позова на неназован представител на израелското правителство. По-рано беше съобщено за трима убити при израелски въздушен удар в град Газа през нощта с цел ликвидирането на Деиф, известен още под името Абу Халед. Сред тях са жени и 2-годишно момиченце, според медии съпругата и дъщеричката на лидера на военното крило на Хамас.
Командващият "Бригади Изедин ал Касам" е на челно място в израелския списък с мишени заради организирането на антиизраелския нападения.

"Мохамед Деиф заслужава смърт като (убития от Съединените щати основател на терористичната мрежа Ал Каида Осама) бин Ладен, той е легитимна цел и когато се отвори възможност за това, тя трябва да бъде използвана, за да бъде той ликвидиран", заяви лаконично израелският министър на вътрешните работи Гидеон Саар, цитиран от Франс прес. Саар допълни, че не знае дали Деиф е загинал при израелския въздушен удар в Газа.