Остава опасността за живота на 41-годишната Мария Ваклинова, която преди ден пострада при падане на асансьор в столицата. Това заяви д-р Димитър Димитров, директор на столичната болница „Св. Анна", чиито лекари се борят за живота на пострадалата.

Димитров уточни, че трябва да минат между 3 и 5 дни, за да могат със сигурност да кажат, че опасността за живота е преминала.

Положителното към момента е, че медиците вече са готови да извършат втората и третата операции на Ваклинова, тъй като състоянието ѝ позволява подобни интервенции.

"Пациентката е изкарала нощта спокойно след тежките три операции, които ѝ бяха направени вчера. Жената е в медикаментозна кома. Към 11.00 часа ще имаме пореден консилиум, съвместно с близките, за да се обсъдят действията нататък - за втора и трета операция. Втората операция се налага заради счупени прешлени, третата операция е заради много лошо счупване на левия глезен. Тъй като тези операции са извън спешност, по закон за тях трябва да имаме съгласието на близките. Другото, което е, че Здравна каса не заплаща тези имплантанти", добави д-р Димитров.