Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна застават Димитринка Петрунова и Стоян Пасев, а в Перник – Бойка Петрова. Това заяви в Министерски съвет служебният премиер Георги Близнашки.

Това са млади хора, които не са ангажирани с политическа дейност досега, заяви Близнашки и добави, че продължават с прегледа на работата на областните управители и най-вероятно ще има още няколко промени. Близнашки обяви, че са били гласувани 16 млн. лв. за помощ за пострадалите райони от природните бедствия, които бяха обявени миналата седмица.

Стана ясно, че представителите на Министерски съвет в НСТС ще бъдат министърът на икономиката и на труда и социалната политика. Вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков заяви, че с това правителството дава знак, че социалният диалог може да бъде осъществяван на най-високо ниво и те са открити за социален диалог.

Здравният министър Мирослав Ненков обяви, че има промени в Надзорния съвет на НЗОК. На мястото на Людмила Петкова отива доц. Марияна Василева, била е 3 години подуправител на касата, а на мястото на Бойко Пенков, като председател на УС на НЗОК влиза Кирил Ананиев, който е зам.-министър на финансите в момента.