Застреляният тази сутрин в Ботевград бизнесмен Семко Семков се занимава с дърводобив, транспорт и строителсво. Това показва справка в Търговския регистър на TV7. Семков участва в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград. Освен това той участва в управата на три сдружения свързани с автомобили и офроуд, както и в управата на футболен клуб "Балкан"- Ботевград.

В ботевградските медии са публикувани снимки на Семков с футболната легенда Христо Стоичков. И двамата са приятели с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

На другите снимки, които са от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, Семков се е снимал със скилегендите Марк Жирадели и Алберто Томба.

Публикации в интернет разказват, че Семко Семков участва и политическия живот на община Ботевград. Той се появява на тази сцена през 1999 г. Тогава е избран за кметски наместник на село Гурково. Истинският му възход обаче започва през октомври 2009 г., малко след като ГЕРБ идва на власт. Според публикуваната информция Семков печели концесия за 15 години на ловното поле и горите над Литаково. Кмет на Литаково вече четвърти мандат е Даниел Дилов, който се смята за близък до ботевградския градоначалник Георги Георгиев. Според местните хора Семков се е държал като местен феодал в Литаково и дори табелата на Литаково беше задраскана и върху нея беше написано „Семково“.

Снимките показват, че Семков е домакинствал на Христо Сточиков и при лов.