"Фондът за лечение на деца ще продължи да работи въпреки трудната ситуация, в която се намира. Той имаше заложени 6 милиона бюджет за годината, които първо бяха малко и освен това бяха изразходвани по неправилен начин." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Павел Александров, директор на Фонда за лечение на деца.
"В крайна сметка очевидно след разговорите на здравния министър с финансовия стана ясно, че ще може да разчитаме на още 4 милиона до края на годината. Мотивите, с които бях махнат от поста миналата година, бяха заради обвинения за забавяния, злоупотреби с договори и така нататък, но за мен доводите за смяната ми не бяха аргументирани фактически и тя беше на политическа основа", на мнение е той.
"Има случаи, в които лечение на деца е достъпно в България, но начина по който то се извършва у нас не е достатъчен и именно затова е Фондът, който да отпуска средства за лечението на подобни малки пациенти извън България. Въпреки трудната ситуация във фонда ще направим всичко възможно, ще работим още по-усилено с нашите чуждестранни партньори за това работата ни да не прекъсва по никакъв начин", завърши Александров.