Аз съм един от хората, чийто подпис стои под сигнала на "Протестна мрежа" срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев, но съм го подписал като гражданин. Това заяви пред Нова телевизия правосъдният министър Христо Иванов и допълни, че и сега следи какво се случва с този сигнал.
Във връзка с публикации в медиите, че Иванов и други хора, свързани с протестите, са усвоявали чужди пари, министърът коментира, че са кандидатствали за проекти, обявени от донори и съответно са ги изпълнили. По този начин са получили и средства от Института за правни политики, който ръководи преди да стане правосъден министър в служебния кабинет.

"За два месеца не мога да направя кой знае какво. Поставили сме си конкретни приоритети, които смятаме, че могат да се случат за този период. Най-важното е да се формулира конкретен план за съдебна реформа. Да разкажем в конкретна последователност какво трябва да се случи, за да започнат институциите да работят по-добре”, коментира още министър Иванов.

На въпрос за Аглика Адамова, която бе назначена за съветник на Христо Иванов, той заяви, че е впечатлен от знанията й и затова я е поканил за негов заместник.

"Защо Георги Близнашки не я назначи като мой заместник не мога да коментирам, защото най-малкото не е коректно”, допълни Иванов.
Правосъдният министър бе помолен да коментира и вчерашния протест на вложителите в КТБ пред БНБ.

"Важното е да има една предсказуемост и прозрачност в действията на БНБ, които ми се струва, че липсват. Хората са в правото си да настояват пред народната банка, която е регулаторът”, на мнение е Христо Иванов.