Европейският и световен шампион в класическата борба Иво Ангелов бе избран за Спортист на годината 2013, като за него са гласували 154 журналисти, обявиха организаторите на анкетата малко след края на церемонията.

Борецът от Перник е получил общо 1392 точки и изпреварва с малко Григор Димитров. Световният номер 23 в тениса е получил 1331 точки от 157 журналисти. Почетното трето място зае Кубрат Пулев с 961 точки от 138 участника в анкетата. Той бе награден от не по-малко известния си брат – Спортист на годината номер две за 2012 година и бронзов медалист от Олимпиадата в Лондон Тервел Пулев.

Цветан Соколов бе класиран на четвърто място със 742 точки от 120 журналисти. Статуетката му бе връчена от майката на Цветан – Йорданка Соколова. На пето място застана Ивет Лалова - лека атлетика, с 606 точки и 125 гласа. Тя получи своята награда от сестра си Ани Лалова, която развълнувано сподели от сцената, че обичайно по-големите сестри като нея са за пример, но в случая Ивет е била приятел, съюзник и вдъхновител през техния съвместен живот.

На шесто място се класира Иван Марков - вдигане на тежести, с 548 точки и 96 гласа. Наградата на Иван Марков бе връчена от най-високата инстанция в щангите – президентът на Българската федерация по вдигане на тежести – Неделчо Колев. Владимир Дубов - борба, зае седмо място с 491 точки от 92 участника в анкетата. Наградата му връчи един изключително важен човек в неговия живот - този, помогнал най-много за това България да се превърне в негова родина – Бисер Страхилов.

Силвия Митева - художествена гимнастика, застана на осмо място с 372 точки от 105 журналисти. Тя е на състезание в Бразилия и затова нейната награда прие съпругът й – треньорът по спортна гимнастика Илия Янев. Деветото място се оглави от Георги Иванов - лека атлетика, с 275 точки от 62 журналисти. Неговата награда излезе да връчи нежната му половинка – състезателката по троен скок Андриана Бънова, заедно с техния син.

Станилия Стаменова - кану-каяк, стана десета с 235 точки от 65 журналисти. Тя получи наградата си от своята майка Стефка Стаменова, която много емоционално сподели как още в ранна детска възраст Станилия е намерила отнякъде един 6 метров бор и е започнала да го дялка, за да си направи кану. Седем години по-късно става състезател по кану-каяк и печели първата си титла една година по-късно.

Стела Енева за поредна година триумфира като спортист с увреждания №1 на България, като получи 810 точки и 81 гласа. За да я награди за постиженията и волята й, на сцената излезе кметът на столицата — Йорданка Фандъкова.

Мъжкият национален отбор по волейбол отново спечели гласовете и сърцата на спортните журналисти и така стана отбор №1 за 2013 г. с 1010 точки, 101 гласа. Наградата бе връчена от министъра на младежта и спорта – професор Мариана Георгиева, на либерото Теодор Салпаров. В анкетата на Нове АД холдинг участваха 160 спортни журналисти от 66 средства за масово осведомяване.

Топ 3 сред треньорите в 30-то издание на анкетата на в. "Труд" са:

1. Армен Назарян - борба, със 147 точки. Бившият и настоящ класик, чиито състезатели са спечелили толкова злато, че и той да заслужи златото като наставник, прие своята награда от друг легендарен треньор, който до момента е бил начело в тази класация цели шест пъти - Иван Абаджиев.

2. Камило Плачи - волейбол, със 108 точки. Треньорът бе награден от неговото злато – дъщеря му – Роберта Плачи.

3. Стойчо Стоев - футбол, със 102 точки, бе награден от съпругата си Цветанка Стоева.

По традиция победителите бяха наградени с картини на български художници. В анкетата участие взеха 45 медии, които посочиха имената на 11 специалисти от 7 вида спорт.

Генералният спонсор на церемонията "Еврофутбол" награди Любомир Костов - състезател по голф с множество победи само на 16 години, който безапелационно спечели гласовете на всички участници в анкетата за избор на "Млад спортен талант на годината".

Претенденти за титлата в електронното допитване на "Еврофутбол" бяха общо 24 млади състезателя, които българската букмейкърска къща подпомага чрез своята социална кампания "Спортни таланти". Наградата бе връчена от автора на кампанията и лице на "Еврофутбол" Елица Иванова.

Нове АД Холдинг благодари на своите спонсори – "Еврофутбол" – генерален и Мтел — основен, които за поредна година подкрепят анкетата и церемонията.