Министерството на икономиката и енергетиката изразява искрени съболезнования на близките на загиналата 46-годишна Цветелина Радунчева при инцидент с асансьор в района на "Цариградско шосе".

По повод инцидента вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди извънредна проверка на всички асансьори в страната, съобщиха от МИЕ. Тя трябва да започне още днес, за да се гарантира сигурността при тяхната експлоатация. В момента инспектори от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, чийто принципал е Министерството на икономиката и енергетиката, изясняват на място причините, довели до нещастния случай.

БГНЕС припомня, че тази сутрин около 9 ч. асансьор пропадна в 12-етажен жилищен блок на бул. "Цариградско шосе" в столицата. Блокът се намира близо до площада на Авиацията. С асансьора слизали две жени, когато той пропаднал от 9-ия етаж надолу. Двете жени са пропаднали с асансьора директно в мазето. Загиналата е на 46 години - Цветелина Радулчева, която тръгвала за работа. Другата жена се казва Мария Игнатова на 41 години. Тя е приета в Окръжна болница в много тежко състояние.