Ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, откъдето върви основният бежански поток. Това каза министър-председателят Георги Близнашки пред журналисти след участието му в националното съвщание на МВР.
По време на срещата участниците са разгледали специален доклад за бежанския поток. Проф. Близнашки уточни, че на съвещанието на ръководния състав на Министерство на вътрешните работи участват още вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов. Съвещанието се ръководи от министър Йордан Бакалов. Присъства и зам.-главният прокурор Борис Сарафов.

„Представени бяха оценки за оперативната обстановка в страната, състоянието на различните системи, борбата най-вече с бедствията, въобще начина, по който се взимат решения, за да се противодейства и на организирана престъпност, и на сполетелите ни природни бедствия, превантивната работа. Център на внимание бяха преди всичко въпросите за предстоящите избори и познатата до болка тема, предотвратяването на онова болезнено явление, което възмущава цялото ни общество – търговията с гласове. Лично моето участие беше свързано с една политическа оценка на обстановката. Поставени бяха основните проблеми, набелязани бяха и целите. Крайната цел е една, тя не може да бъде друга – да възстановим доверието на българските граждани в нашите политически институции и да покажем на света, че сме цивилизованата европейска държава, която е в състояние да организира и произвежда нормални избори, които да дадат легитимен резултат”, допълни още той.