Скъсали са се и двете въжета на асансьора-убиец, в който загина 46-годишната чиновничка от транспортното министерство Цветелина Радунчева, а 41-годишната Мария Ваклинова е в кома, съобщи техническо лице, което прегледа съоръжението, пожелало анонимност. Фирмата за поддръжка на съоръжението е "Витоша лифт".
Репортер на агенцията се свърза с фирмата и оттам посочиха, че тръгват към мястото на инцидента. Последният технически преглед на асансьора е направен на 6 април тази година. По принцип такъв се прави всеки месец, а веднъж годишно съоръжението подлежи на тотална профилактика.

Според домоуправителя въжетата и моторът на асансьора са сменени преди 4 години.

Скъсването на въжетата едновременно, според техническото лице, е доста странно. Също така е странно, че не се е задействала системата за защита. Кабината се е нанизала на пружините си и гледката в мазето била потресаваща.

Съоръжението полетя от 9-ия етаж малко преди 9 часа тази сутрин, когато загиналата Радунчева тръгнала за работа. Съпругът й я предупредил да не ползва асансьора, тъй като от седмица поскръцвал и се клатушкал.