Едно от желанията на Вивиан Уолър, болна от рак в неизлечим стадий новозеландка, било да поговори със своя кумир Робин Уилямс. И два месеца преди самоубийството на големия актьор той го е сбъднал. Уилямс записал видео послания за момичето от Оукланд, съобщава "Ню Йорк таймс".

Вивиан, която е с диагноза рак на бъбреците и белите дробове, получила видеото в труден момент. След няколко месеца химиотерапия нейното състояния се влошило и тя била изпратена в хоспис. Пациентката разбрала, че ще умре и написала списък с желания. Едно от тях било среща с Робин Уилямс. Вивиан Уолър била толкова отслабнала от болестта, че не успяла да се срещне лично с него, което накарало актьора да я ободри с видеозапис.

"Привет, Вививан, Робин Уилямс е, как е в Нова Зеландия? Изпращам моята любов на теб, малката ти дъщеричка Софи и съпруга ти Джак, може да зачеркнеш това желание от списъка", казва актьорът пред камерата. В края на посланието Робин изпраща въздушна целувка на неизлечимо болното момиче.

"Реших да кача в мрежата това видео, защото ние наистина обичаме Роби. Искачме хората да разберат каква личнот беше той", споделя Джак.

Актьорът беше открит удушен с колан на врата на 12 август в дома си в градчето Тибурон.