Иво Ангелов е спортист номер едно на годината в анкетата, организирана от "Нове Холдинг". Борецът е световен и европейски шампион през 2013 г.

Григор Димитров остана на второ място. Той успя да победи Новак Джокович и да спечели турнир от АТП. Гришо достигна и 23-то място в тениса.

Кубрат Пулев остана на трето място. Тази събота той победи Джоуи Ейбъл.

"Горд съм, че съм № 1 в най-престижния от всички спортове у нас - борбата. Спорт, който е донесъл най-много медали за България", каза Иво Ангелов.

"Наблюдавах го как тренира и още тогава му казах: всеки труд се възнаграждава", каза президентът на БФ Борба Валентин Йорданов. "Ето, той стана не само най-успешният състезател на федерацията, но и най-успешният ни спортист през годината."

Армен Назарян бе определен за треньор на годината. "Армен беше изключителен спортист, а сега и като треньор ни накара да се гордеем с него", заяви Йорданов. През този сезон целият отбор на Назарян стигна до финалите на европейското - от 6 участници - 6 финалисти, а момчетата спечелиха общо 4 медала, припомнят от федерацията.

Националният тим по волейбол за мъже стана отбор на годината.

Любомир Костов определиха за млад спортист на годината, Стела Енева е спортист с увреждания за 2013 година.

Селекционерът на националния тим по волейбол Камило Плачи остана на второ място, а наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев на трето.

Топ 10 на 2013 година:

1. Иво Ангелов - борба
2. Григор Димитров - тенис
3. Кубрат Пулев - бокс
4. Цветан Соколов - волейбол
5. Ивет Лалова - лека атлетика
6. Иван Марков - вдигане на тежести
7. Владимир Дубов - борба
8. Силвия Митева - художествена гимнастика
9. Георги Иванов - лека атлетика
10.Станилия Стаменова - кану-каяк