България не успя да спечели нито един медал на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих, което се случва за първи път от шампионата в Хелзинки през 1971 година насам.

Страната ни имаше 22-ма представители в Швейцария, като трябва да се отбележи, че като цяло те се представиха добре и стигнаха до осем финала, но най-добрите класирания останаха петите места на Ивет Лалова на 100 метра и на Габриела Петрова на тройния скок. Впечатляващо бе и представянето на Ваня Стамболова, която дебютира в дисциплината 800 метра на голям форум с шесто място. Класиранията за финал в стипълчейза на Митко Ценов и Силвия Дънекова също могат да се считат за успех, както и деветото място в тройния скок на Румен Димитров.

За съжаление, атлет номер 1 на България за 2013 година Георги Иванов не можа да покаже възможностите си във финала на тласкането на гюле и остана на последно място, след като направи три фала. Радослава Мавродиева също се представи слабо във финала на гюлето при жените и остана последна, докато Мирела Демирева остана много далеч от личното си постижение във високия скок и дори не се класира за финал. В крайна сметка България прекъсна серията си от 11 поредни европейски първенства със спечелен медал, като за последно без отличие сме оставали на шампионата в Хелзинки през 1971.