Преминаващи с автомобил по главен път Е-79 край Благоевград младежи спасиха от самоубийство възрастна жена, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Малко след 18 часа днес на тел. 112 е подаден сигнал, че жена се готви да скочи от парапета на моста на Е-79 край Благоевград. Към мястото на инцидента потеглят линейка на ЦСМП-Благоевград и патрулка на Второ РУП.

Преди моста на Е-79 обаче спрял лек автомобил "Ауди" с благоевградска регистрация, в който пътуват трима младежи и девойка. Малко преди да минат по моста, под който е локалното платно, по което се влиза в Благоевград откъм Е-79, младежите видели възрастната жена да стои от външната страна на парапета. Те веднага подали сигнал. След като ги видяла, жената се разколебала в опита си да скочи от моста от 7-8 метра височина върху пътното платно, по което преминават автомобилите, влизащи в града.

Преди да се качи на парапета Д.Г. от град Рила свалила обувките си и ги хвърлила заедно с чантата си в храстите край главния път. С линейката 73-годишната жена, която е напуснала дома си сутринта и близките й я издирвали по болниците, е приета в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Ще бъде консултирана от специалист-психиатър.

Близките искали да обявят жената за издирване, но от полицията им обяснили, че трябва да минат 24 часа от изчезването й.