Баба брои 5000 лева на ало измамник, представил й се за доктор, който лекува от ебола сина и снахата на 80-годишната пловдивчанка. Според първоначалната информация в петък 15 август, около 12.30 часа, пенсионерката получила обаждане от мним лекар, който й обяснил, че близките й са настанени в болница с много тежка зараза и спешно се нуждаят от скъпа ваксина, разкриха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.
Разтревожената жена приготвила 5000 лева и ги предала на непознат мъж, който се представил за служител от здравната каса. Разследването по образуваното досъдебно производство продължават криминалисти от Второ Районно управление.

Полицията отново напомня на гражданите да не се доверяват и по никакъв повод да не дават пари на непознати. Нито една институция не взима суми на ръка и няма практика да използва посредници при разплащанията. При всяко съмнително обаждане, преди да бъде предприето каквото и да е било по изпълнение на исканията, потенциалните жертви трябва да се съветват с близки хора, на които със сигурност знаят телефонните номера. Добре е веднага да се подаде сигнал и до полицейски инспектор по местоживеене или на тел. 112.