Популярната психоложка и екстрасенс от Украйна Нина Фьодоровна Любчинская даде курбан при бунгалата в местността Рупите край Петрич на вчерашния празник на Света Богородица. 2 жертвени агнета бяха заклани и осветени в четвъртък вечерта. Едното е осигурено от Любчинская, другото - от Николай Лябко от украинския град Донецк. Десетки хора от Петрич и околните села пристигнаха, за да си вземат от вкусния курбан.
„Този курбан е за здраве, щастие и мир на всички хора по земята. Аз искам всички войни на тази земя - в Украйна, Израел, Ливан и на всички други места, да свършат. От днешния ден всичкото зло на Земята ще започне да отслабва и умира. В края на тази година ще започне икономическата стабилизация на България, през следващата 2015 година започва разцветът на страната. Много инвеститори ще дойдат да вложат парите си тук”, прогнозира Нина Любчинская, която е известна с точните си прогнози. Тя идва от 18 години всяка година в Рупите от Украйна, за да даде курбан за Ванга, като тази година го нарече за мир по света.

Главен готвач на курбана беше самата Любчинская, съобщава struma.bg. Помагаше й Лъчезар Данчев, бивш служител на „Български пощи”. Следобед продължаваха да пристигат хора от Петрич и селата да си вземат от курбана.