Ще обявя листите, когато ми остане време. Те са готови, в канцеларията ми са", заяви пред "Труд" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Най-вероятно той ще оповести кандидат-депутатите си на 25-и или 26 август, тъй като дотогава голяма част от членовете на Изпълнителната комисия на партията са в отпуск със семействата си. Борисов подчерта обаче, че номинираните отдавна са обсъдени на всички нива. ГЕРБ има амбицията да вкара 121 депутати и да състави правителство, начело с Бойко Борисов.
На Голяма Богородица Борисов запали три свещи по традиция в манастира "Св. Петка" в Банкя, който посещава от години.
"Помолих се за здраве и да спрат всички природни катаклизми. Какво ли не беше - бедствия ни удавиха, минаха земетресения", каза още Борисов.
По повод въпроса на лидера на АБВ Георги Първанов - с какви идеи ГЕРБ очаква да има поне 121 депутати, Борисов отвърна, че точно по време на управлението на партията му са построени не само пътища и магистрали колкото всички останали правителства до момента, но и че екипът му е довел в страната инвестиции за милиарди от европейските фондове и чуждестранни компании, че именно ГЕРБ са осигурили икономическа, финансова и политическа стабилност, и то във времето на най-тежката криза в света.
"А нали видяхте какво направи Първанов като подписа Големия шлем? Остави ни само да плащаме милиарди след него, стигна се до безпринципни коалиции между Станишев, Стойнев, Орешарски, "Атака" и ДПС, изброи Борисов. Според него, когато една партия победи със значителен резултат, тогава тя може да направи коалиция с желаещите да я подкрепят.
"При убедителна победа на ГЕРБ ще направя консултации с всички партии и при желание от тяхна страна, бих работил с всички заедно", заяви Борисов.
„"Ето вижте канцлера Меркел. Никой не казва с кого се коалира, а че това е коалицията на Меркел. И никой не постави въпроса какъв експерт е тя!", заяви Борисов, контрирайки Първанов. Лидерът на АБВ бе посочил, че Меркел е съставила коалиция именно между десни и леви.
"Докато в България само се извиват ръце, без да се дават отговори кой, за какво и защо", завърши Борисов.