През следващото денонощие времето в страната ни ще се повлияе от преминаващ студен атмосферен фронт. Ще захладнява.

През нощта облачността ще бъде разкъсана, предимно значителна над североизточните райони и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е от северозапад, слаб. През деня ще има променлива, около и след пладне по-често значителна облачност. На отделни места от запад на изток краткотрайно ще превали. Условия за по-интензивни валежи, придружени и с гръмотевични бури ще има привечер и през нощта срещу неделя, главно в централните и на места в източните райони от страната. Вятърът в Дунавската равнина ще е умерен и в Северозападна България ще остане почти без валежи. Максимални температури - между 27° и 32°, в югоизточните райони, където ще има повече слънчеви часове - до 34°-35°, в София - около 27°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, предаде Фокус.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за август.

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-често значителна преди обяд над северното крайбрежие, където краткотрайно ще превали и прегърми. В южните райони облачността често ще намалява до слънчево. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 27°-30°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

Над планините ще има променлива, над старопланинското било и в Родопите по-често значителна облачност. Главно там ще има валежи, в следобедните часове с гръмотевици. В по-ниските райони вятърът ще е от северозапад, а по най-високите планински върхове - все още югозападен, умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 20°, на 2000 метра, около 13°.

В неделя с умерен, в Дунавската равнина и източните райони до силен вятър от северозапад ще нахлува още хладен въздух. Облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи, на повече места в планинските райони и Източна България. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 23° и 28°. В понеделник все още над източните райони ще има по-значителни увеличения на облачността, вече без валежи. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а температурите ще са с градус-два по-високи. Във вторник ще е слънчево, почти тихо и още малко по-топло.