Украинската артилерия е "унищожила" голяма част от бронетранспортьорите, които според Киев проникнали в Източна Украйна от Русия снощи, съобщи украинското президентство.

Украинският президент Петро Порошенко обсъдил по телефона навлизането на бронетранспортньорите с британския премиер Дейвид Камерън и заявил, че "голяма част от тази техника е била унищожена през нощта от украинската артилерия", се казва в комюнике. "Проведена беше уместна акция срещу тази колона и част от нея вече не съществува. Тя беше унищожена", увери говорителят на украинската армия Андрий Лисенко.

Британски журналисти съобщиха, че 23 бронетранспортьора на руската армия, подкрепени от логистични автомобили, са преминали границата снощи близо до пропускателния пункт в Донецк. Оттам трябваше да премине противоречивият руски хуманитарен конвой към Източна Украйна.

Москва многократно отрече руски войски да са пресичали границата. Украинските власти съобщаваха и преди за навлизане на руски военни колони в украинските области Донецк и Луганск от пропускателни пунктове, контролирани от бунтовниците.