"Служебното правителство има намерение да запази неутралитет по отношение на политическите партии и в никакъв случай не обслужва ГЕРБ, както твърдят някои", заяви министър-председателят Георги Близнашки в с. Орешак.

"По-добре е вместо да се занимават със служебното правителство и да си търсят изкуствено врагове, да осмислят своите собствени каузи и в предизборната борба всеки да получи шанс да изложи гледната си точка. Това, което очакваме от тях, е да се придържат към изискванията на закона, да не се поддават на изкушения да купуват гласове, защото май всички го правят", каза още премиерът.

Евентуалното назначение на Аглика Адамова за заместник-министър на правосъдието засега не получавало неговото одобрение. "Това е мое право да взема съответното решение и на по-късна фаза ще обясня своите мотиви", допълни Близнашки. Той бе категоричен, че няма претенции към Адамова, но магистратите трябвало да се развиват в рамките на съдебната система и по изключение да встъпват в изпълнение на политически функции.

След като се направел преглед на работата на областните управители, най-вероятно щели да бъдат сменени още, закани се премиерът.