Шуменската окръжна прокуратура е повдигнала задочно обвинение на шуменеца Веселин Чуфудов за умишленото убийство на 42-годишната Небает Салимова, заяви прокурорът по делото Орлин Куздов пред Topnovini.bg. Килърът избяга в Турция след като унищожи жертвата си. Жената бе обявена за издирване от съпруга си.
Днес по обяд Веселин е временно задържан под стража в Турция с оглед последваща екстрадиция в България. Шуменецът вече е преместен от Истанбул в предварителен арест в Анкара. Предстои българската страна да изпрати официална молба за екстрадицията на Веселин, след което турски съд ще гледа делото за предаване на обвиняемия на българските власти. След като бъде готово заключението по назначената съдебно-медицинска експертиза, обвинението срещу Веселин вероятно ще претърпи корекция към по-тежка квалификация.

42-годишната Небает, която живеела в кв. „Боян Българанов”, беше открита заклана в къща на ул. „Ален мак” №67 в града привечер във вторник. Стаята, в която униформени откриха тялото на жената, била наета под наем в събота от заподозрения за зверското убийство Веселин, с който 42-годишната майка на три деца имала връзка.

По тялото на Небает, която е била убита в понеделник, са открити 14 -15 прободни и порезни рани – всички в областта на шията. Има и сериозни подозрения, че жената е била изнасилена. За изчезването на Небает сигнализирал във вторник в полицията съпругът й, а жената беше обявена за издирване. За последно Веселин бил видян в квартирата в понеделник следобед.

Два дни по-късно – в сряда вечерта, Веселин, който бе обявен за издирване от Интерпол, беше задържан в квартал Бейоглу в Истанбул. Турски полицаи забелязали шуменеца, защото бил с окървавена риза и го завели в полицейското управление. Там станало ясно, че Веселин е издирван за убийство в България.