Ако ще си говорим с такива абсолютно лишени от смисъл пропагандни тези като „драгалевски вожд”, какъвто съм имал аз, мога да кажа на г-н Борисов да се отърве от мадридския си вожд. Това ще бъде също толкова измислено”, заяви Петър Москов по Нова ТВ.

Той нарече „емоционален изблик” изказването на Бойко Борисов: „„Реформаторите” да се държат като нормална партия или да ходят при драгалевския вожд”.

„Вероятно, уважението, което изпитвам към г-н Костов, Борисов изпитва към г-н Сакскобурготски”, допълни Петър Москов.

По думите му РБ този път „не е риба-шаран за разлика от „Синята коалиция”.

„Той е друг вид риба, към която няма измислена стръв. В момента, в който Блокът, все по-консистентно и централизирано изказва своите позиции, определя политическия си профил, позициите на ГЕРБ се менят”, коментира Петър Москов.

„В последния месец чух: „национално съгласие”, „сами или нищо”, с „Реформаторите и само с реформаторите”, „никога с реформаторите”. Това само в рамките на един месец. В рамките на цялата година от „Реформаторския блок” сте чули само едно нещо: Взаимодействие на „Реформаторския блок” в следващия парламент е възможен само в условията на дясна или дясноцентристка коалиция”, допълни Петър Москов.