След като холивудските звезди Мики Рурк и Стивън Сегал предизвикаха фурор с посещенията си в Русия и изразиха недвусмислена симпатия към президента на страната Владимир Путин, властите в САЩ „препоръчаха“ на актьорите да са по-предпазливи в изказванията и действията си, съобщава „Известия“.
По думите на един от асистентите на Рурк, след като в Държавния департамент научили, че актьорът е облякъл тениска с лика на Владимир Путин, в агенцията на Рурк се обадили от Вашингтон и поискали в бъдеще да няма подобни афиширания на лични симпатии. От посолството на САЩ в Москва са отказали коментар на действията на шефовете си във Вашингтон.

На 11 август Мики Рурк се появи в студиото на телевизия LifeNews, облечен със „скандалната“ тениска, която бе закупил по време на сутрешния си шопинг. Той заяви, че президентът на Русия му харесва с прямотата и откритостта си и затова е купил такива тениски като подарък за приятелите си в САЩ.

Колегата му Стивън Сегал също е известен със симпатиите си към Русия и президента Владимир Путин. Той неведнъж е посещавал страната и се е срещал лично с държавния глава. Двамата бяха забелязани на ММА-срещи и на тържественото откриване на най-модерния спортен център в Москва през март 2013 г.