43 годишна жена - майка на пет деца, загина от удар на електричество в птицеферма - собственост на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов.

Жената е работела във фирмата без трудов договор, съобщиха от Инспекцията по труда.

Христина Тодорова отишла сутринта четвъртък във фермата в село Вирове, за да почисти халето, където се отглеждали птиците. Жената включила електрическа водоструйка и започнала да мие пода, но внезапно се строполила. Работници извикали "Спешна помощ", но още преди линейката да пристигне жената издъхнала.

Оглед на мястото на произшествието са извършили експерти на полицията и Инспекцията по труда. Според първоначални данни най-вероятно машината е била неизправна и по нея е имало електрически пробив.

Инспекторите са установили, че загиналата не е имала трудов договор. Съпругът й работел във фермата и жената често ходела да му помага.

Семейството е много добро и работливо, трудели се навсякъде, където им плащали по някой лев, за да хранят децата си, споделиха от селото.

Фирмата, където е станал инцидентът, е от холдинга на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който през 2012 г. бе арестуван за търговия с влияние. Управител на фермата в село Вирове е съпругата му Илонка Аврамова.